Forum działa przy sklepie aleWozki.pl , znajdziesz tu między innymi. opinie o wózkach dziecięcych
Nie jesteś zalogowany.
Aby móc zadawać pytania i odpowiadać zarejestruj się.
Dziewczyny i chlopaki,
stoje przed podjeciem wielkiej decyzji co do kupna pierwszego wozka dla pierwszego dzidziusia. Czasu mamy jeszcze sporo, bo ok. 3 miesiace, ale wszyscy dzieciaci znajomi nam mowia, zeby nie czekac z tym do konca. Mi sie pdobaja rozne rynkowe nowosci, tyle ze trudno jest na ich temat znalezc opinie uztkownikow. Moze ktos juz jednak z Was tu obecnych jezdzi tymi wozkami? Mi sie podoba Jane Rider, Graco Symbio - te maja kubelkowe siedzenia (slyszalam, ze moga byc za ciasne, jak maluch podrosnie- tez nie wiem, czy w to wierzyc...). Z innych podoba mu sie mutry 4 rider (tylko ze musze miec mniejsze kola.. mutsy nam do auta nie wejdzie chyba). Chcemy kupic cos porzadnego, co sprawdzi sie (moze, moze...) i przy kolejnym dzidziusiu, ewentualnie co jeszcze bedzie mozna potem odsprzedac. Jakies typy?
Ja polecam Ci kupno X-landera xgo! Potem śmiało wyjmiesz gondolkę i zostanie spacerówka-lekka i funkcjonalna! Zajrzyj na stronkę producenta-świetny wygląd,kolorystyka wózków,bogate wyposażenia! My mamy spacerówkę ale znam opinie mam korzystających z gondolki. Niektóre nawet na rolkach śmigają z wózkiem:) ja jestem bardzo zadowolona! Zwróć uwagę na siedzisko i jego przestronność!![]()
JOWITA napisał:
Ja polecam Ci kupno X-landera xgo! Potem śmiało wyjmiesz gondolkę i zostanie spacerówka-lekka i funkcjonalna! Zajrzyj na stronkę producenta-świetny wygląd,kolorystyka wózków,bogate wyposażenia! My mamy spacerówkę ale znam opinie mam korzystających z gondolki. Niektóre nawet na rolkach śmigają z wózkiem:) ja jestem bardzo zadowolona! Zwróć uwagę na siedzisko i jego przestronność!
Jowita, dzieki za info- ale czy to nie jest taka bardziej parasolka? bo jakos tak wizulanie to mi sie wydaje, ze owszem, taki wozek fajna rzecz, ale dopiero tak moze po 6 miesiacach, po roku od narodzin maluszka. Musialabym zobaczyc wersje z gondolka, jak ona wyglada i jak sie sprawuje..
Na rolki i do biegania polecam wózek specjalnie do tego stworzony, czyli Baby Jogger. My jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami takiego wózka i świetnie się sprawdza, również jako spacerówka. Jest lekki, składa się na pół jednym pociągnięciem za materiałowy uchwyt, znajdujący się na siedzisku, bez problemu mieści się do bagażnika, koła się prosto wypinają. Ja jestem cały czas zachwycona tym wózkiem.
ja mam x-go z gondolką. Tak, to jest parasolka, z wszystkimi jej zaletami...i wadami.
Z zalet to oczywiście niska waga, mniejsze gabaryty, łatwiej do samochodu zapakować, szybciutko się składa, ale...nie ma amortyzacji, nie ma dużych pompowanych kół. Więc jeśli mieszkasz w mieście, poruszasz się po chodnikach, asfalcie, jednym słowem po równych powierzchniach (chyba,że dziecko ma być wytrzęsione;-) ), będziesz targać wózek po schodach lub też często pakować na wyjazdy do samochodu to szczerze polecam Ci tego x-landera, bo jest niezastąpiony. Mój maluch jeździ w nim praktycznie od urodzenia (dziś skończył dwa miesiące
). Gondolka jest duża i przestronna,wózek jest wizualnie bardzo estetyczny, lekko się prowadzi, jest bardzo zwrotny. Żałuję,że nie miałam takiego przy starszym synku.
Ale jak planujesz wyprawy po lesie, po polach, piachu itp. to szukaj dalej ;-)
P.s. ja jeżdżę z tym wózkiem na rolkach, na dowód mogę wkleić fotkę ![]()
Krysia - my jeździmy Symbio od Graco od około 1,5 miesiąca. Wózek kupili moi rodzice w prezencie, w sumie nas zaskoczyli
Więc nie miałam wpływu na ten wybór. Ale muszę przyznać, że sprawdza się super! Jeździ się nim rewelacyjnie, jest lekki, skrętny, do spania rozkłada się prawie na płasko. Ja jestem zachwycona i moge Ci go szczerze doradzić :-) Jak chcesz, wyślę CI zdjęcia mojego dziecka w tym wózku na priv.
A moja przyjaciółka, która rodzi lada dzień zdecydowała się na Unlimit od Jane - pisałam o tym już gdzies na tym forum. Unlimit od Jane jest prawie identyczny jak Concord Fusion, tylko cena znacznie lepsza, tzn niższa
I ma jeszcze jedną zaletę - przekładane siedzisko
A to jest super - ja mam to w Symbio od Graco i bardzo sobie chwalę! Na początku Mała musiała mnie widzieć, więc jeździła przodem do mnie. teraz już lubi oglądać świat, więc przekładamy rączkę - cyk i już ![]()
Wysyłam zatem zdjęcia i w razie dalszych pytań pisz po prostu na priv
Chętnie się podzielę wiedzą
My nie mamy gondoli, bo Mała jest już na nią za duża, ale podobno jest to specjalna gondola z homologacją do przewożenia dzieci w aucie, bardzo bezpieczna i wygodna. Graco ma - moim zdaniem - bardzo fajną jakość za przystepną cenę - i to jest wielka zaleta tej marki!
witam ![]()
szukam podpowiedzi jaki wózek kupić.cena nie ma dużego znaczenia.wacham się między superwygodną emmaljungą a stooke o super designie...
potrzebuję wózek do spacerów po lesie.
piotrszmidt napisał:
witam
szukam podpowiedzi jaki wózek kupić.cena nie ma dużego znaczenia.wacham się między superwygodną emmaljungą a stooke o super designie...
potrzebuję wózek do spacerów po lesie.
to stooke chyba odpada, jak spacery po lesie? one chyba za duzych kolek nie maja, z tego co mi sie przypomina. Juz emmaljunga lepsza, na pewno ma dobra amortyzacje. Ja bym rozwazyla na pewno niektore modele mutsy, jane (trojkolowy slalom), generalnie wszystkie, ktore maja pompowane kola i dobra amortyzacje
a ja kupiłam juz JANE RIDER i mimo iż nie ma pompowanych kół to ma świetną amortyzację. Można zawieszenie zmieniać na miekkie i twardsze... kółka mimo iż mniejsze od tylnych są dość duże i wygodne. Siedzisko jest kubełkowe, ale podnóżek jest regulowany!! I jak na siedzisko kubełkowe jest na prawdę duże!!
No i wizualnie - robi furrorę ![]()
Polecam gorąco ten wózek... ![]()
Hej, hej:) Ja moge Ci polecić Jane Rider, bo po długich wahaniach między nomadem, unlimitem a riderem wybralismy własnie ten ostatni. Zdecydowało to, ze jest nowinką i firma bardzo go poleca. Jak na razie jestem nim zachwycona:) Wózek jest bardzo lekki (a ja strasznie się bałam "kląkra", bo zazwyczaj to ja wytaszczam go na pietro), ma aluminiową ramę. Bardzo łatwo się składa do całkiem małych rozmiarów, więc bez problemów mieszcze go w aucie. Poza tym podoba mi się, ze ma odwracane siedzisko. Mam też fotelik jane strata i moge go montować na riderze bez specjalnych adaptorów, właściwie jedną ręką, co jest bardzo wygodne. Acha - i to co dla mnie było niezwykle ważne, to żeby wózek dał się lekko prowadzić zarówno osobom niższym, jak i wysokim i własnie to znalazłam w riderze. Ja mam niecałe 160 cm, a mężulo ponad 190, wiec jak widzisz różnica znaczna:) I obojgu nam sie dobrze prowadzi, tak jest wyprofilowany:)
A poza tym - jestem gadżeciarą - przyznaję się bez bicia:), a to podobno najnowsze "must have" trendy mamy:)
Dziewczyny, decyzja juz zapadła- kupilismy właśnie Ridera!!! heheh nie myślcie, ze to tylko dlatego, ze zaczytywałam sie w Waszych postach! przeważyła lekkość wózka i - jednak- możliwosc przekładania siedziska. Poza tym- zwyczajnie nam sie bardzo podobał... Na razie sobie nim jeździmy troszke po domu, nawet bardziej mąż niż ja, bo jestem juz makabrycznie spuchnieta i najchetniej bym juz urodzila... ale jeszcze pare tygodni trzeba wytrzymac, oby tylko nie zaczeły sie jakies upały, bo wtedy to juz zmienie sie chyba w balona ;-) trzymajcie kciuki jakbym sie nie pojawiała juz do porodu!! aha no i załączę zdjęcia maluszka w nowiutkim wózku, jak juz wyjedziemy na spacerek!
Ostatnio edytowany przez krysia (16-06-2010 20:01:00)
O nie, tylko nie stokke! Widziałam go na żywo, wygląda moim zdaniem jak dla zielonych ufoludków - śmieszny i dziwny, jak z innej planety! A kosztuje ponad 4 tysiące, to trzeba na głowę upaść, żeby takie coś zafundować dziecku!!
Ridera widziałam na stronce www, zakochałam się w kolorze lila :-) To pierwszy tak piękny wózek, jaki widziałam dla dziewczynki
No ale wiadomo, że nie kolor najważniejszy, choć pewnie dla wielu gra jednak rolę :-) Sam wózek wygląda świetnie, taki mega wypasiony!
krysia napisał:
Dziewczyny, decyzja juz zapadła- kupilismy właśnie Ridera!!! heheh nie myślcie, ze to tylko dlatego, ze zaczytywałam sie w Waszych postach! przeważyła lekkość wózka i - jednak- możliwosc przekładania siedziska. Poza tym- zwyczajnie nam sie bardzo podobał... Na razie sobie nim jeździmy troszke po domu, nawet bardziej mąż niż ja, bo jestem juz makabrycznie spuchnieta i najchetniej bym juz urodzila... ale jeszcze pare tygodni trzeba wytrzymac, oby tylko nie zaczeły sie jakies upały, bo wtedy to juz zmienie sie chyba w balona ;-) trzymajcie kciuki jakbym sie nie pojawiała juz do porodu!! aha no i załączę zdjęcia maluszka w nowiutkim wózku, jak juz wyjedziemy na spacerek!
Popieram zakup:) Sama też przemieszczam się z riderem i nie żałuję ani jednej wydanej na niego złotówki:) Mam do niego fotelik matrix. Mnie najbardziej podoba się to, jaki jest lekki i zwrotny. Normalnie na zakupach mozemy pedzić slalomem bez zbytniego wysiłku:) a i sporo się zmieści, bo koszyk na drobiazgi jest całkiem, całkiem pokaźny.
Rider fajny, niczego sobie wózek, kolor lila mi tez sie bardzo podoba... choc ja na razie nie jestem na etapie wyboru nowego wozka, to przyznam, ze wozki ogladać baaardzo lubie. Ostatnio mam na tapecie parasolki, i tu napaliłam sie na Baby Joggera City Micro, taki, ze tak powiem, to tańca i do różanca, i do sklepu, i na bieganie odpowiedni. Oj fajne teraz wózki robia, fajne, nic tylko miec nowe dzieci i szaleć w sklepach!!
Witajcie! Przymierzam się małymi kroczkami do zakupu wózka i baaaardzo podoba mi się jane rider + matrix light (jako gondola i pierwszy fotelik samochodowy w jednym). Czy jako posiadaczki tego wózka jesteście nadal zadowolone? Jak się spisuje po dłuższym okresie użytkowania? No i jak faktycznie jest z tym matrixem...nie chcę kupować typowej dużej gondoli, czy sprawdza się w tej roli?
ja mam wlasnie takie rozwiazanie, i u mnie sie bardzo dobrze sprawdza, bo jest bardzo wygodne, szczegolnie na zakupach i jakis szybkich wypadach, po pierwsze przez kompaktowosc - maly fotelik ktory zawsze moge wziac w reke i wlozyc do samochodu, albo uzyc go bez stelaza, jak jade w gosci itp. po drugie - nie musze zastanawiac sie czy trafie akurat na godzine spania i dziecku bedzie niewygodnie, czy zejdzie mi dluzej, bo zawsze moge rozlozyc na plasko.
Z najnowszych nowości, to jeszcze gorąca bułeczka prosto z pieca
dopiero dzisiaj zobaczyłam ofertę w sklepie, a maja być dostępne od lutego: http://www.pierwszyusmiech.com.pl/product-pol-928-X-Lander-X-Move-2012-nowosc-w-kolekcji-.html najnowszy x-lander. Moim zdaniem najładniejszy z dotychczasowych. Cacuszko!
witam
ja tez wlasnie planuje kupic wozek, i czaje sie na jane muum z opcja matrix light. chcialam jane umlimit ale rozczarowalam sie w sklepie bo okazalo sie ze jest bardzo rozklekotany i caly sie chwieje. pan polecil nam muum ale jeszcze go nie mieli, ide ogladac w piatek
http://www.youtube.com/watch?v=0V0AhEmaatA
mam dwie watpliwosci - czy te wozki jane nie sa zbyt twarde na nasze chodniki i dziury, i czy ten matrix w opcji gondoli nie jest za maly... 3-miesiecznego do spacerowki bym nie chciala przekladac...
dzis własnie ogladałam jane rider + gondola matrixx i mnie zauroczył ale mam obawy co do siedziska Czy nie jest za małe Moj syn w siedzisku zacznie jeździć jesienią i obawiam sie że na zimę bedzie mu cisano. A koła???? czy poradzą sobie na sniegu?? Jesli ktos ma jakies praktyczne zdanie na ten temat poprosze o uwagi
josie - teraz to bym jeszcze chciała zobaczyc ten jane muum bo widzę że siedzisko nie jest kubełkowe a to chyba plus. Widziałas już go na zywo?? Jeśli nie i przy okazji ogladania możesz zrobic zdjecia to ja poproszę Gondolki też.
josie - a w jakim sklepie bedziesz ogladac ten wózek??? maja sklep w sieci??? Nigdzie nie moge wyszukać jane muum z opcja matrix light a też by mnie taka interesowała po obejrzeniu filmiku o jane muum
widze ze w sieci sie pojawiaja powoli na allegro, a ja czekam na info z entliczka kiedy beda go miec. na polskiej stronie jane masz liste sklepow
Fajny ten nowy X-lander, oglądał już go ktoś na żywo? Ja ostatnio oglądałam w sklepie XQ i byłam strasznie rozczarowana cały wózek latał, wszędzie były luzy! I tak jak byłam nastawiona na X-landera to mi sie odechciało i zaczełam szukać czegoś innego.
Co do jane muum to fajny tylko jeden duży minus budka w spacerówce przy rozłożonym oparciu, praktycznie jej nie ma, nie chroni dzidzi ani przed słoneczkiem ani przed ewentualnym deszczem a przecież na spacerku wszystko może się wydarzyć.
Zastanawia mnie Grander Alu firmy Tutek http://www.tutek.pl/menu,48,Grander ale strasznie mało opinie na jego temat, ponoć siedzonko w spacerówce pod złym kontem ustawione i dzidzia się zsuwa. Masakra z tymi wózkami, ja już mam załamkę co znajdę fajny wózek to zaraz pojawia się jakieś "Ale"
Podobają mi się jeszcze te dwa:
http://www.youtube.com/watch?v=bDp8rQPIY_k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=73f0DQEu46U
jedyny minus jaki znalazłam to to że gondola bardzo nisko osadzona i zastanawiam się czy tata z wózkiem nie będzie wyglądał jak z wózkiem dla lalek. echh
kasienka napisał:
ja mam wlasnie takie rozwiazanie, i u mnie sie bardzo dobrze sprawdza, bo jest bardzo wygodne, szczegolnie na zakupach i jakis szybkich wypadach, po pierwsze przez kompaktowosc - maly fotelik ktory zawsze moge wziac w reke i wlozyc do samochodu, albo uzyc go bez stelaza, jak jade w gosci itp. po drugie - nie musze zastanawiac sie czy trafie akurat na godzine spania i dziecku bedzie niewygodnie, czy zejdzie mi dluzej, bo zawsze moge rozlozyc na plasko.
ja tez mam takie rozwiązanie i jest rzeczywsiście warte! bo mam i gondole i fotelik i się nie zastanawiam czy dziecko bedzie akurat mialo ochote spac czy nie:) poza tym wózek naprawde dobrej jakości! wykonanie i używanie