Forum działa przy sklepie aleWozki.pl , znajdziesz tu między innymi. opinie o wózkach dziecięcych
Nie jesteś zalogowany.
Aby móc zadawać pytania i odpowiadać zarejestruj się.
Witam, jestem poważnie zainteresowana zakupem wózka Trio tour 4.
Jakie są Wasze opinie, jak wytrzymaly jest stelaż wózka? bo jest dość lekki
Spacerówka jest dość duża i podpora na nóżki też długa.
tylko trochę nie podobają mi się te pasy w spacerówce - takie liche
nie wiem czy się tym bardzo przejmować?
i troche słaby wydaje mi się baldachim w spacerówce chociaż jest fajny bo dość duży ![]()
Jak na Chicco koła w tym modelu też są dość spore.
Czy ktoś może używał tego wózka.
Pozdrawiam
Z góry dzieki za odpowiedz ![]()
Widzę, że post już dawny i brak odpowiedzi... W takim razie podbijam i kilka pytań ode mnie...
Też rozważam kupienie wózka Chicco Tour 4. Przede wszystkim ze względu na jego szerokość.
Tylko zastanawiam się, jak w praktyce sprawdza się na różnych powierzchniach. Przede wszystkim - jak takie kółka dają sobie radę na sniegu?
Niby tylnie są dość spore, ale przednie raczej małe. No i piankowe, nie pompowane, więc mam wątpliwosci.
G.
Używamy tego wózka od roku, generalnie jesteśmy zadowoleni.
Nosidełko: Beznadziejne, źle wyprofilowane, dziecko pomimo wkładki jakoś krzywo w nim leży. Zalety: można zamontować na stelażu od wózka - idealne na zakupy.
Gondola - rewelacja, szczególnie że można w niej przewozić dziecko w samochodzie (są do tego specjalne adaptery) Tapicerkę można łatwo zdemontować i wyprać. Kolejna zaleta to możliwość szybkiego zamontowanie i wmontowaniue gondoli na stelażu. Wady - budka czasami opada.
Spacerówka - ok. Duży plus za wkładkę oraz śpiworek/okrycie na nózki. Wady - po opuszczeniu oparcia z boku są szpary, którymi niestety wieje (doświadczyłam tego zimą).
Stelaż - należy pamiętać, że nie jest to wózek z serii "duuuży na wielkich pompowanych kołach", stąd na pewno nie będzie miał super amortyzacji. Wybraliśmy go ze względu na wagę (mieszkanie na 2 piętrze) oraz jego wielkość - po złożeniu spacerówka mieści się bagażniku małego auta. Wózek jest zwrotny. Wady - moim zdaniem kosz pod wózkiem trochę mały, odpadała plastikowa nakładka od hamulca - w końcu gdzieś ją zgubiłam..
Jazda po śniegu prawie każdym wózkiem sprawia trudności.Nie raz wydłubywałam z kół niego jakieś gwożdzie czy pinezki - takiego koła nie da się przebić.
Akcesoria - śpiworek - o tym już pisałam oraz plecak z matą do przewijania bardzo poręczny i estetycznie wykonany, nie przypomina okropnych toreb z wózków innych producentów. Spokojnie można do niego spakować wszystko co potrzebne dla malucha.
Polecam. Pomimo tego, że mamy już spacerówkę typu "parasolka" wózka chicco będziemy nadal używać.