Forum działa przy sklepie aleWozki.pl , znajdziesz tu między innymi. opinie o wózkach dziecięcych
Nie jesteś zalogowany.
Aby móc zadawać pytania i odpowiadać zarejestruj się.
Witam,
jestem ciekawa opinii o wózku hiszpańskiej firmy Jane NOMAD - 4 kołowy, w bardzo ładnych kolorach i dosyć lekki - ok. 6,5kg stelaż (jak zapewnia producent). Niestety jest dość drogi - w opcji gondola, spacerówka i fotelik samochodowy kosztuje ok. 2700 brutto.
Może ktoś jest już użytkownikiem i potrafi potwierdzić trafność lub odradzić decyzji o zakupie tak drogiego wózka? Moja dzidzia urodzi się w październiku, więc do kwietnia przez 6-7 miesięcy będzie musiała się zmieścić w gondoli, zanim zmienimy ją na spacerówkę.
A może macie jakieś lepsze propozycje?
Czekam na opinie. Dziękuję.
Agakosa_2006
Hej,
Moja córeczka ma juz 6 miesięcy i przed jej urodzinami zastanawiałam sie nad kupnem wózka Jane. Niestety w końcu wybrałam Mutsy 4 rider. Piszę niestety, ponieważ dziś sprzedaję Mutsy i kupuje spacerówkę Nomad. Wtedy zdecydowałam się na Mutsy, gdyż przekonała mnie możliwość montowania na stelażu wózka fotelika Maxi-Cosi (najlepiej wypadającego fotelika w testach bezpieczeństwa) no i oczywiście wygląd wózka. Dziś wiem, że był to bląd. Gondola w Mutsy jest mała, spacerówka w porównaniu z Nomadem również niewypada najlepiej. Nomad ma bardzo szerokie siedzisko i jest bardzo wygodny. Z tego co wiem to gondola Capazo w Jane jest większa od Mutsy. No i oczywiście ciężar wózka jest zupełnie inny. Sam stelaż Nomad waży 6,5 kg, a Mutsy 10,5.
Dziś kupiłabym Nomad...no ale cóż człowiek uczy się na błędach. Pozdrawiam.
Hej !
Ja mam Nomada i jestem bardzo zadowolona. Wózeczek bardzo dobrze się prowadzi nawet po nierównym terenie. Siedzisko jest bardzo wygodne i szerokie. Moje dziecko bardzo lubi w nim przebywac. Szkoda tylko,że tapicerki nie moża wyprać w pralce. Jak narazie wózek jest czysty ale mam go od niedawna. Zobaczymy jak bedzie wygladał po 3 latach uzytkowania .
Witam,
Mamy ten wózek od 2 miesięcy w wersji z gondolą (Ola urodziła sie w październiku) i jak na razie sprawdza sie idealnie. Bardzo zwrotny, prosty montaż/demontaż dość sporej gondoli i co najważniejsze dla mojej żony - lekki. Spacerówka szeroka także moja 6-letnia córeczka też sie w niej zmieściła
Gondola ma wszelkie wymagane atesty oraz specjalne zaczepy do przewożenia w niej dziecka w samochodzie - przydatne szczególnie jeśli ktoś musi pokonywa dłuższe odległości. Cena niestety wysoka ale myślę ze wózek jest jej wart. Zobaczymy jak będzie po roku użytkowania.
Pozdrawiam.
Witam
zastanawiam się nad zakupem wózka jane nomad, nawet ostatnio oglądałam go w sklepie i zauważyłam że gondolka na stelażu lekko się buja oraz rączka nie jest całkowicie zablokowana (lekko się rusza w górę i dół), czy to normalne? i czy nie przeszkadza w użytkowaniu. Poza tym czy te koła rzeczywiście są ciche, tzn. czy nie terkoczą na bruku?
Może ktoś ma fotelik Matrix, interesuje mnie jaki jest duży tzn. długość i szerokość po rozłożeniu i czy rozkłada się na płasko. Mam termin na kwiecień więc w zimie pewno i tak nie będę używała gondoli tylko spacerówki więc może wersja z fotelikiem matrix jest lepsza?
Ja mam jane nomad marine i jestem bardzo zadowolona teraz przechodzimy już na spacerówkę więc jeśli ktoś chce kupić gondole nie zniszczoną mało używaną i w dobrej cenie zapraszam na gadu 10137274
pozdrawiam wszystkie mamy:)
Witam
Jeśli ktoś jest zainteresowany fotelikiem Matrix to mam takowy do sprzedania. Dostaliśmy go w prezencie z zagranicy, po fakcie jak juz kupiliśmy takowy w Polce. Fotelik jest super. Dużo większy od fotelików pozostałych producentów, rozkłada się na płasko (super!!!), można używać zamiast gondolki. Fotelik chcemy sprzedać za połowę ceny sklepowej. Chetnych proszę o kontakt tel. 692450603 lub gg 1840527. Gorąco polecam zarówno wózek Nomad jak i fotelik Matrix.
Ja wlasine zmontowalam do konca Jane Nomad.
Kupilam uzywana 4 miesiace za 1125 zł - w swietnym stanie, wypralam tylko te wszystkieelementy - ręcznie, jak kazą, ale myslę, zę na niskich ustawieniach można by i w pralce. Jutro pierwsza jazda.
Z kolei ja mam do sprzedania Quinny freestyle 3xl- za 729 zl, i firmowy spiworek Quinny uzywany bardzo krotko- za 110 zl.
W razie czego, proszę o mejla!
aha moj mejl: klaara@poczta.fm
hej:)
a ja zastanawiam sie na zakupem trójkołowca - najlepiej trzyfukncyjnego - czy ktoś z Was mógłbym polecić jakiś wózek??? przejrzałam już całą masę opinii i stron producentów- ale jak wiadomo - co osoba to opinia:)![]()
pozdrawiam
Cześć , ja mam gondole nomada do sprzedania, stan bardzo dobry, kolor marine gdyby ktoś był zainteresowany to zapraszam na gadu 10137274
Pozdrawiam:)
Właśnie dzisiaj kupiłam Nomada. Mam nadzieję , że będę zadowolona. Gdyby ktoś miał ochotę na mało używany leciutki trójkołowy Maclaren MX3- gondola , spacerówka , fotelik - mam taki do sprzedania,wystawiłam go na allegro. Mój nick to mysliwy1
Cześć dziewczyny ! Bardzo mi sie podoba spacerowka Nomad Marinehttp://www.bobowozki.pl/product_info.php?products_id=900 i nie wiem czy jest warta tego:|
Hejka.Szukam lekkiego wózeczka gondola+spacerówka i Jane Nomad odpowiadałby mi, tylko cena mało przystępna (2200zł głęboki+spacerówka,bez nosidełka).Znalazłam Chicco Trio Enjoy 3w1 (nosidełko+gondola+spacerówka+folia przeciwdeszczowa+okrycie na nóżki) za cenę 1200zł a waga 11,8kg i teraz nie wiem na co się zdecydować.Mała ma przyść na świat w czerwcu i zastanawiam się czy fotelik samochodowy doczepiany do stelarza przydaje się na początkowe spacerki.Mieszkamy na 4pietrze w bloku, także myślę do to jest też duża wygoda.Jane Nomad w opiniach wypada bardzo dobrze.Moze ktoś ma coś do powiedzenia na temat Chicco Trio Enjoy.Proszę o pomoc;)
Hej, mam nomada od 5 miesiecy i szczerze polecam. Dlugo sie wahalam ze wzgledu na cene. Chcac zaoszczedzic kupilismy deltima , ale to byl duuzy blad, w koncu skonczylo sie na tym ze mamy 2 wozki.
Nomad jest bardzo lekki, praktyczny, swietnie sie prowadzi, i bardzo cieszy. Łatwo sie sklada, zajmuje stosunkowo nieduzo miejsca, gondola jest przystosowana do przewozenia dziecka w samochodzie-swietna sprawa. Jedynym minusem jest brak amortyzacji. Niestety cos za cos. W gondoli jest wmontowana moskitiera, mi sie nie przyda bo zaraz mala wyladuje w spacerowce, ale mamy majace niemowleta latem na pewno to docenia, w gondolce oparcie regulowane . Generalnie super
Jamajca. Odnośnie chicco. Mi sprzedawca w sklepie powiedział, że na chicco i graco to nie warto wydać nawet 500 zł, chińska produkcja. A wózki firmy Jane to dobry wybór. Polecam.
Witam wszystkich, mam do SPRZEDANIA JANE NOMAD spacerówkę nowa jeszcze na spacerze nie była :)kolor marine chętnych zapraszam na gg 10137274
czy oferta sprzedaży nomad nadal aktualna jeśli tak proszę o kontakt sonka3@gazeta.pl
Chcialam zapytac czy też w gondoli wózkow Jane można odwrócić daszek na druga strone, bo czytalam tylko o tej możliwości w spacerówce. pozdrawiam śliczne brzuszki. o swój też:D
Witam,
może ktoś kto chce kupic wózek Jane, chce kupić taniej samą gondolę???? Nowa jest warta ok 700 zł. ja sprzedam za 300zł. jest w idealnym stanie.
użytkuję wózek jane Nomad, jak dotąd jestem baaardzo zadowolona. Ale moj maluszek wyrósł już z gondolki :-)
Mam spacerówkę NOMAD i szczerze polecam, bo naprawdę ma kilka istotnych zalet:
- jest stosunkowo lekka jak na wózek z dosyć dużymi kółkami, w całości waży ok. 9,5 kg (małe kółka sprawdzają się chyba tylko w supermarketach na idealnie równej powierzchni, a nie na naszych dziurawych chodniakach)
- ma duże siedzisko, więc bez obaw posłuży nawet 2- i 3-latkowi, dziecku jest wygodnie, nawet jeśli jest ciepło ubrane zimową porą
- dobrze, lekko się prowadzi i łatwo składa (osobom z małym autem polecam sprawdzić czy wejdzie do bagażnika, bo wg mnie najmniejszy po złożeniu nie jest)
- no i ładnie się prezentuje, ale to już jest kwestia gustu i mniej istotny walor.
Żeby nie było jednak wątpliwości, że każdy wózek ma jakieś wady, poniżej moje negatywne odczucia względem Nomada:
- największym minusem jest to, że do dużego kosza na zakupy ciężko się dostać przez aluminiową rurkę od stelaża, więc kosz sporych rozmiarów niestety nie spełnia swojej funkcji.
- przezroczysty element budki - fajnie, że widać dziecko, ale nie sprawdza się, kiedy mocno świeci słońce..
- poza tym, nie polecam jako wózka głebokiego, bo jest za słabo amortyzowany (do spacerówki ok, ale dla noworodka zbyt twardy), no i gondola jest dosyć mała. Lepszy jest klasyczny wózek głeboki, z dużą gondolą, dużymi kołami, najlepiej na skórzanych waskach (polecam Jędrocha..)
- osłonka na nogi jest dostępna dodatkowo, a nie w zestawie. ja nie kupiłam, bo nie było, więc zimą będzie pewnie problem..
A ja mam pytanie czy spacerówka jane nomad mieści się w bagażniku Pandy???
Anka napisał:
- poza tym, nie polecam jako wózka głebokiego, bo jest za słabo amortyzowany (do spacerówki ok, ale dla noworodka zbyt twardy)
Fajny, rzeczowy post Anka. Pozwól, że "dopytam" o szczegóły. Czytałem, że Nomad ma regulowane, bodajże 3-stopniowe amortyzatory. Czy ta regulacja to za mało i wózek nadal jest twardy, czy po prostu nie regulowałaś amortyzacji?
PozdrA
Mam wózek Jane Nomad, podobno gondolki mozna używać w samochodzie, ale nie mam pojęcia, jak ją zamontować, może ktoś wie?
edzia napisał:
Witam,
może ktoś kto chce kupic wózek Jane, chce kupić taniej samą gondolę???? Nowa jest warta ok 700 zł. ja sprzedam za 300zł. jest w idealnym stanie.
użytkuję wózek jane Nomad, jak dotąd jestem baaardzo zadowolona. Ale moj maluszek wyrósł już z gondolki :-)
Czy oferta jest jeszcze aktualna prosze o kontakt mail karina_88@o2.pl lub gg 12015827