Forum aleWozki.pl

Forum działa przy sklepie aleWozki.pl , znajdziesz tu między innymi. opinie o wózkach dziecięcych

Nie jesteś zalogowany.
Aby móc zadawać pytania i odpowiadać zarejestruj się.

Wózek Jane Nomad

#1 09-08-2007 11:10:51

agakosa_2006
dopiero zaczyna

Wózek Jane Nomad

Witam,
jestem ciekawa opinii o wózku hiszpańskiej firmy Jane NOMAD - 4 kołowy, w bardzo ładnych kolorach i dosyć lekki - ok. 6,5kg stelaż (jak zapewnia producent). Niestety jest dość drogi -  w opcji gondola, spacerówka i fotelik samochodowy kosztuje ok. 2700 brutto.
Może ktoś jest już użytkownikiem i potrafi potwierdzić trafność lub odradzić decyzji o zakupie tak drogiego wózka? Moja dzidzia urodzi się w październiku, więc do kwietnia przez 6-7 miesięcy będzie musiała się zmieścić w gondoli, zanim zmienimy ją na spacerówkę.

A może macie jakieś lepsze propozycje?
Czekam na opinie. Dziękuję.
Agakosa_2006

#2 02-11-2007 12:37:27

Gosia
Gość

Re: Wózek Jane Nomad

Hej,
Moja córeczka ma juz 6 miesięcy i przed jej urodzinami zastanawiałam sie nad kupnem wózka Jane. Niestety w końcu wybrałam Mutsy 4 rider. Piszę niestety, ponieważ dziś sprzedaję Mutsy i kupuje spacerówkę Nomad. Wtedy zdecydowałam się na Mutsy, gdyż przekonała mnie możliwość montowania na stelażu wózka fotelika Maxi-Cosi (najlepiej wypadającego fotelika w testach bezpieczeństwa) no i oczywiście wygląd wózka. Dziś wiem, że był to bląd. Gondola w Mutsy jest mała, spacerówka w porównaniu z Nomadem również niewypada najlepiej. Nomad ma bardzo szerokie siedzisko i jest bardzo wygodny. Z tego co wiem to gondola Capazo w Jane jest większa od Mutsy. No i oczywiście ciężar wózka jest zupełnie inny. Sam stelaż Nomad waży 6,5 kg, a Mutsy 10,5.
Dziś kupiłabym Nomad...no ale cóż człowiek uczy się na błędach. Pozdrawiam.

#3 04-11-2007 20:09:16

Dotka
Gość

Hej !

Ja mam Nomada i jestem bardzo zadowolona. Wózeczek bardzo dobrze się prowadzi nawet po nierównym terenie. Siedzisko jest bardzo wygodne i szerokie. Moje dziecko bardzo lubi w nim przebywac. Szkoda tylko,że tapicerki nie moża wyprać w pralce. Jak narazie wózek jest czysty ale mam go od niedawna.  Zobaczymy jak bedzie wygladał po 3 latach uzytkowania .

#4 28-12-2007 19:01:49

Marek
Gość

Witam,
Mamy ten wózek od 2 miesięcy w wersji z gondolą (Ola urodziła sie w październiku) i jak na razie sprawdza sie idealnie. Bardzo zwrotny, prosty montaż/demontaż dość sporej gondoli i co najważniejsze dla mojej żony - lekki. Spacerówka szeroka także moja 6-letnia córeczka też sie w niej zmieściła smile Gondola ma wszelkie wymagane atesty oraz specjalne zaczepy do przewożenia w niej dziecka w samochodzie - przydatne szczególnie jeśli ktoś musi pokonywa dłuższe odległości. Cena niestety wysoka ale myślę ze wózek jest jej wart. Zobaczymy jak będzie po roku użytkowania.
Pozdrawiam.

#5 16-01-2008 20:11:25

Ewa
Gość

Witam

zastanawiam się nad zakupem wózka jane nomad, nawet ostatnio oglądałam go w sklepie i zauważyłam że gondolka na stelażu lekko się buja oraz rączka nie jest całkowicie zablokowana (lekko się rusza w górę i dół), czy to normalne? i czy nie przeszkadza w użytkowaniu. Poza tym czy te koła rzeczywiście są ciche, tzn. czy nie terkoczą na bruku?
Może ktoś ma fotelik Matrix, interesuje mnie jaki jest duży tzn. długość i szerokość po rozłożeniu i czy rozkłada się na płasko. Mam termin na kwiecień więc w zimie pewno i tak nie będę używała gondoli tylko spacerówki więc może wersja z fotelikiem matrix jest lepsza?

#6 12-02-2008 15:05:25

Dorota
Gość

Ja mam jane nomad marine i jestem bardzo zadowolona teraz przechodzimy już na spacerówkę więc jeśli ktoś chce kupić gondole nie zniszczoną  mało używaną i w dobrej cenie zapraszam na gadu 10137274
pozdrawiam wszystkie mamy:)

#7 20-02-2008 11:21:20

buniasta
dopiero zaczyna

Witam
Jeśli ktoś jest zainteresowany fotelikiem Matrix to mam takowy do sprzedania. Dostaliśmy go w prezencie z zagranicy, po fakcie jak juz kupiliśmy takowy w Polce. Fotelik jest super. Dużo większy od fotelików pozostałych producentów, rozkłada się na płasko (super!!!), można używać zamiast gondolki. Fotelik chcemy sprzedać za połowę ceny sklepowej. Chetnych proszę o kontakt tel. 692450603 lub gg 1840527. Gorąco polecam zarówno wózek Nomad jak i fotelik Matrix.

#8 24-02-2008 23:08:16

Cleo
Gość

Ja wlasine zmontowalam do konca Jane Nomad.smile Kupilam uzywana 4 miesiace za 1125 zł - w swietnym stanie, wypralam tylko te wszystkieelementy - ręcznie, jak kazą, ale myslę, zę na niskich ustawieniach można by i w pralce. Jutro pierwsza jazda.
Z kolei ja mam do sprzedania Quinny freestyle 3xl- za 729 zl, i firmowy spiworek Quinny uzywany bardzo krotko- za 110 zl.
W razie czego, proszę o mejla!

#9 24-02-2008 23:09:02

cleo
Gość

aha moj mejl: klaara@poczta.fm

#10 25-02-2008 13:17:56

ania27
dopiero zaczyna

hej:)
a ja zastanawiam sie na zakupem trójkołowca - najlepiej trzyfukncyjnego - czy ktoś z Was mógłbym polecić jakiś wózek??? przejrzałam już całą masę opinii i stron producentów- ale jak wiadomo - co osoba to opinia:)smile

pozdrawiam

#11 25-02-2008 18:25:51

DOROTA
Gość

Cześć , ja mam gondole nomada  do sprzedania, stan bardzo dobry, kolor marine gdyby ktoś był zainteresowany to zapraszam na gadu 10137274
Pozdrawiam:)

#12 29-02-2008 19:41:52

Joasia
Gość

Właśnie  dzisiaj kupiłam  Nomada.  Mam  nadzieję , że będę  zadowolona.  Gdyby  ktoś miał ochotę  na  mało  używany leciutki trójkołowy  Maclaren MX3- gondola , spacerówka , fotelik - mam  taki  do  sprzedania,wystawiłam  go  na  allegro. Mój nick  to  mysliwy1

#13 07-03-2008 21:09:43

Asia85
czasami pisze

Cześć dziewczyny ! Bardzo mi sie podoba spacerowka Nomad Marinehttp://www.bobowozki.pl/product_info.php?products_id=900 i nie wiem czy jest warta tego:|

#14 11-03-2008 14:27:17

Jamajka
Gość

Hejka.Szukam lekkiego wózeczka gondola+spacerówka i Jane Nomad odpowiadałby mi, tylko cena mało przystępna (2200zł  głęboki+spacerówka,bez nosidełka).Znalazłam Chicco Trio Enjoy 3w1 (nosidełko+gondola+spacerówka+folia przeciwdeszczowa+okrycie na nóżki) za cenę 1200zł a waga 11,8kg i teraz nie wiem na co się zdecydować.Mała ma przyść na świat w czerwcu i zastanawiam się czy fotelik samochodowy doczepiany do stelarza przydaje się na początkowe spacerki.Mieszkamy na 4pietrze w bloku, także myślę do to jest też duża wygoda.Jane Nomad w opiniach wypada bardzo dobrze.Moze ktoś ma coś do powiedzenia na temat Chicco Trio Enjoy.Proszę o pomoc;)

#15 11-03-2008 22:38:50

serafina23
Gość

Hej, mam nomada od 5 miesiecy i szczerze polecam. Dlugo sie wahalam ze wzgledu na cene. Chcac zaoszczedzic kupilismy deltima , ale to byl duuzy blad, w koncu skonczylo sie na tym ze mamy 2 wozki.
Nomad jest bardzo lekki, praktyczny, swietnie sie prowadzi, i bardzo cieszy. Łatwo sie sklada, zajmuje stosunkowo nieduzo miejsca, gondola jest przystosowana do przewozenia dziecka w samochodzie-swietna sprawa. Jedynym minusem jest brak amortyzacji. Niestety cos za cos.  W gondoli jest wmontowana moskitiera, mi sie nie przyda bo zaraz mala wyladuje w spacerowce, ale mamy majace niemowleta latem na pewno to docenia, w gondolce oparcie regulowane . Generalnie super

#16 14-03-2008 12:25:40

buniasta
dopiero zaczyna

Jamajca. Odnośnie chicco. Mi sprzedawca w sklepie powiedział, że na chicco i graco to nie warto wydać nawet 500 zł, chińska produkcja. A wózki firmy Jane to dobry wybór. Polecam.

#17 19-03-2008 19:29:36

DorotaW
Gość

Witam wszystkich, mam do SPRZEDANIA  JANE NOMAD spacerówkę nowa jeszcze  na spacerze nie była :)kolor marine chętnych zapraszam na gg 10137274

#18 28-03-2008 12:51:04

sonka3
Gość

czy oferta sprzedaży nomad nadal aktualna jeśli tak proszę o kontakt sonka3@gazeta.pl

#19 07-04-2008 18:46:56

sylwi
dopiero zaczyna

Chcialam zapytac czy też w gondoli wózkow Jane można odwrócić daszek na druga strone, bo czytalam tylko o tej możliwości w spacerówce. pozdrawiam śliczne brzuszki. o swój też:D

#20 20-04-2008 12:16:37

edzia
Gość

Witam,

może ktoś  kto chce kupic wózek Jane, chce kupić  taniej samą gondolę???? Nowa jest warta ok 700 zł. ja sprzedam za 300zł. jest w idealnym stanie.

użytkuję wózek jane Nomad, jak dotąd jestem baaardzo zadowolona. Ale moj maluszek wyrósł już z gondolki :-)

#21 21-04-2008 19:44:34

Anka
Gość

Mam spacerówkę NOMAD i szczerze polecam, bo naprawdę ma kilka istotnych zalet:
- jest stosunkowo lekka jak na wózek z dosyć dużymi kółkami, w całości waży ok. 9,5 kg (małe kółka sprawdzają się chyba tylko w supermarketach na idealnie równej powierzchni, a nie na naszych dziurawych chodniakach)
- ma duże siedzisko, więc bez obaw posłuży nawet 2- i 3-latkowi, dziecku jest wygodnie, nawet jeśli jest ciepło ubrane zimową porą
- dobrze, lekko się prowadzi i łatwo składa (osobom z małym autem polecam sprawdzić czy wejdzie do bagażnika, bo wg mnie najmniejszy po złożeniu nie jest)
- no i ładnie się prezentuje, ale to już jest kwestia gustu i mniej istotny walor.
Żeby nie było jednak wątpliwości, że każdy wózek ma jakieś wady, poniżej moje negatywne odczucia względem Nomada:
- największym minusem jest to, że do dużego kosza na zakupy ciężko się dostać przez aluminiową rurkę od stelaża, więc kosz sporych rozmiarów niestety nie spełnia swojej funkcji.
- przezroczysty element budki - fajnie, że widać dziecko, ale nie sprawdza się, kiedy mocno świeci słońce..
- poza tym, nie polecam jako wózka głebokiego, bo jest za słabo amortyzowany (do spacerówki ok, ale dla noworodka zbyt twardy), no i gondola jest dosyć mała. Lepszy jest klasyczny wózek głeboki, z dużą gondolą, dużymi kołami, najlepiej na skórzanych waskach (polecam Jędrocha..)
- osłonka na nogi jest dostępna dodatkowo, a nie w zestawie. ja nie kupiłam, bo nie było, więc zimą będzie pewnie problem..

#22 24-04-2008 19:35:10

lucy
Gość

A ja mam pytanie czy spacerówka jane nomad mieści się w bagażniku Pandy???

#23 28-04-2008 01:33:29

agrest
dopiero zaczyna

Anka napisał:

- poza tym, nie polecam jako wózka głebokiego, bo jest za słabo amortyzowany (do spacerówki ok, ale dla noworodka zbyt twardy)

Fajny, rzeczowy post Anka. Pozwól, że "dopytam" o szczegóły. Czytałem, że Nomad ma regulowane, bodajże 3-stopniowe amortyzatory. Czy ta regulacja to za mało i wózek nadal jest twardy, czy po prostu nie regulowałaś amortyzacji?
PozdrA

#24 04-05-2008 14:12:13

ta-ta
dopiero zaczyna

Mam wózek Jane Nomad, podobno gondolki mozna używać w samochodzie, ale nie mam pojęcia, jak ją zamontować, może ktoś wie?

#25 05-05-2008 12:52:20

Karina/Sara
dopiero zaczyna

edzia napisał:

Witam,

może ktoś  kto chce kupic wózek Jane, chce kupić  taniej samą gondolę???? Nowa jest warta ok 700 zł. ja sprzedam za 300zł. jest w idealnym stanie.

użytkuję wózek jane Nomad, jak dotąd jestem baaardzo zadowolona. Ale moj maluszek wyrósł już z gondolki :-)

Czy oferta jest jeszcze aktualna prosze o kontakt mail karina_88@o2.pl lub gg 12015827

Stopka forum