Forum działa przy sklepie aleWozki.pl , znajdziesz tu między innymi. opinie o wózkach dziecięcych
Nie jesteś zalogowany.
Aby móc zadawać pytania i odpowiadać zarejestruj się.
Znalazłam ciekawe artykuły o tym na co zwracać uwagę gdy wybieramy foteliki. Rady daje sklep dla dzieci więc od razu można przeglądnąć artykuły dla niemowląt. Znalazłam też artykuł o wózkach, ale to wkleje w innym dziale. ![]()
A gdzie można znaleźc ten artykuł? Bo też chciałabym sobie poczytac. Wybierają fotelik musimy kierowac się nie tylko ceną,ale także renomą firmy i bezpieczeństwem dla dziecka.
Polecam stronę fotelik.info - jest na niej wiele ciekawych artykułów, które pomogą w podjęciu decyzji zakupowych, jak również posłużą wieloma cennymi radami.
Moim zdaniem oprocz poszukiwan w necie, trzeba po prostu isc z dzieckiem do sklepu i poprzymierzac: w ktorym foteliku maluch czuje sie dobrze, gdzie nie jest za luzno (lub za ciasno). Nie polecam sugerowania sie tylko i wylacznie opiniami, akurat dobor fotelika to kwestia dosc indywidualna i na pewno warto poswiecic jej troche czasu
My z mężem także korzystamy ze strony fotelik.info jest tam faktycznie bardzo dużo konkretnych i potrzebnych informacji. Przede wszystkim można tam sprawdzić wyniki crash testów, na które uważam należy zwracać uwagę przy kupnie fotelika.
Ostatnio kupowaliśmy córci kolejny fotelik, z grupy wagowej 9 - 18 i miałam ciekawą rozmowę z panią (klientką sklepu), która narzekała, że fotelik który wybrała i chce kupić ma tylko homologację, a ten o który ja akurat pytałam ma 4 pkt w grupie bezpieczeństwa w testach ADAC ale jest 3 razy droższy. Pani zaczęła krzyczeć na sprzedawcę dlaczego w takim razie sprzedają foteliki tylko z homologacją skoro są mniej bezpieczne etc...
więc ja Pani delikatnie wytłumaczyłam, że jeśli ona potrzebuje podjechać z dzieckiem do przedszkola które jest b. niedaleko albo do pobliskiego sklepu to taki fotelik może jej wystarczyć (homologację dostają foteliki w testach przy prędkości 50 km/h), ale my z dziećmi wyjeżdżamy prawie w każdy weekend, mamy rodziców ponad 100 km od nas i jedziemy tam autostradą (czasem nawet 150km/h) dlatego my wybraliśmy taki fotelik, który maksymalnie zminimalizuje potencjalne niebezpieczeństwo.
Pewnie, że wszystko jest kwestią pieniędzy, ile się ma i ile można przeznaczyć, ale kiedy się jeździ często i czasem szybko WARTO POMYŚLEĆ PRZEDE WSZYSTKIM O BEZPIECZEŃSTWIE DZECKA.
Astrid zgadzam się również z tobą, że fotelik trzeba przymierzyć do dziecka, to bardzo istotna sprawa aby dziecko czuło się w foteliku wygodnie i aby nic dziecko nie uwierało. My mamy już za sobą kupno po dwa foteliki na każdego malucha więc trochę o tym wiem. Zawsze po przymiarce można kupić wybrany fotelik przez internet, bo taniej, ale wtedy wiemy już co kupujemy.
Fajna stronka , sporo pisze
Najlepiej sobie poczytać w Internecie o fotelikach .Dużo można się dowiedzieć o nich .