Forum aleWozki.pl

Forum działa przy sklepie aleWozki.pl , znajdziesz tu między innymi. opinie o wózkach dziecięcych

Nie jesteś zalogowany.
Aby móc zadawać pytania i odpowiadać zarejestruj się.

wózki Bugaboo

#1 17-12-2007 14:49:44

aneczka
dopiero zaczyna

wózki Bugaboo

Kupował ktoś wózki Bugaboo. Bardzo zastanawia mnie czy te wózki dziecięce są warte swojej ceny? Dużo sklepów dla dzieci je sprzedaje i dlatego zwrocilam na nie uwagę.

#2 18-02-2008 11:57:13

aneczka
dopiero zaczyna

Re: wózki Bugaboo

Tu jest taki przykładowy wózek bugaboo
http://www.4kids.com.pl/produkt/b%20sand%20sand1.jpg
Ma ktoś artykuły dla dzieci tego producenta? Zastanawia mnie dlaczego artykuły dla dzieci bugaboo są takie drogie. Co takiego specjalnego mają te wózki?

#3 13-04-2008 00:06:19

pawimi455
Gość

najbardziej chyba luksusowy (ma przybajmniej takie miano) wozek ktory  wszedl na amerykanski rynek w 2002 roku i od tej pory jest absolutnym hitem posiadanym przez caly chyba Hollywood i wszystkich bogaczy....Heidi Klum, Gwyneth Patrow, Sarah Jessica Parker maja ich az po kilka...Nazwany Mercedesem wozkow!

#4 07-05-2008 11:20:12

pstrabiedronka
od czasu do czasu

zalety:
- lekkośc - niespotykana wśród innych wózków. Waży naprawde około 6 - 7 kg czyli mniej niż niejedna parasolka.
- zwrotność, super lekko sie prowadzi.
- przekładana rączka, co przy tej wadze jest praktycznie "cudem"
- bardzo duża, super budka. Chroni idealnie przed słońcem, niepotrzebna parasolka.
- fajne rozwiązanie z kołami, mozna schowac przednie i ciągnąc wózek tylko na kołach tylnich, przydatne np. na plaży.

wady (moim zdaniem oczywiście smile)
- brzydota wersji głębokiej - gondola wisi na wysokości kolan i przypomina trumnę.
- gondola dobra wyłącznie na lato w naszym klimacie. Gondola to tak naprawdę materiał przyczepiony do ramy za pomoca rzepów, usztywniony na dnie. Boki sa niczym nie ocieplone, to sam materiał. Dzięki temu jest tak lekka ale jak dla mnie odpada na nasze zimy. Jest tez dosyć wąska więc odpada jakies wyściełanie kocami. No chyba że dziecko naprawde maleńkie.

mieszane uczucia:
- siedzisko spacerowe, jest kubełkowe. Ja takich nie lubię. Ale dużo wózkow takie ma. Użytkowniczki Bugaboo zarzekają się ze to najwygodniejszy z możliwych wózków, dzieci podobno uwielbiają w nim siedziec i spać.
Ja nie wiem co myśleć. Nie zdarzyło mi się przeczytać lub usłyszec negatywnej opinii o tym wózku od osoby posiadającej go.

Dlaczego tak drogie?
No niezaprzeczalnie dobre materialy i skomplikowane rozwiązania techniczne ale DUUUŻO tez kreacji i reklamy. Ten wózek od początku był przedstawiany jako najbardizej modny, luksusowy, dizajnerski itp.. Do tego fakt posiadania go przez gwiazdy - na pewno producent korzysta z tego i proponuje taką cenę.

#5 02-08-2008 15:37:08

bugaboo
Gość

mam, polecam,uzywam go tylko jako spacerowki, jestem bardzo zadowolona,zmieniamy kolory,budki na letnia wersje. Drogi-ale wart swojej ceny w 100% . Maly ma juz 1.5 roku i dlej uwielbia w nim siedziec i spac.

#6 14-08-2008 09:53:10

Mika_mama_Poli
Gość

Witam,
czy ktoś orientuje się gdzie mogę kupić wózek BUGABOO BEE???
Chodzi mi o samą spacerówkę.
Ps. Warszawę obdzwoniłam i niestety mają tylko Kameleona i nie ma możliwości "ściągnięcia" BEE...
Za informacje z góry dziękuję.

#7 22-08-2008 22:58:55

pstrabiedronka
od czasu do czasu

a dzwoniłaś tutaj:
http://www.wozki-foteliki.pl/?

byłam miesiąc temu w tym sklepie i przy mnie pani pytała o Bee i sprzedawca powiedział, że mają w sprzedaży internetowej. Może warto tam zapytać?

#8 02-12-2008 19:58:37

Sylwia
Gość

ja mieszkam w Stockhlmie ,  Bugaboo mozna spotkac wszedzie tu jest szal na te wozki, a cena w porownaniu z innymi wozkami nie jest wygorowana 8700 SEK komplet  czyli gondola specerowka  spiwor trzeba kupic oddzielnie , kola zimowe torbe i inne gadzety

#9 07-01-2009 21:46:24

katie
Gość

Ja mam i polecam w 100%, bo jestem bardzo zadowolona. Jest leciutki, idelanie zwrotny, świetnie się prowadzi. Jak dotąd używam gobdolki, synek bardzo lubi w niej spać. Jest duża, wygodna i wcale nie cieniutka (bo jest polarkowa od wewnątrz). Moim zdaniem wózek wart swojej ceny.

#10 16-01-2009 23:37:49

Marta
Gość

Nie wiem, mi sie bardziej podoba clasyczna Inglesina, ten faktycznie wyglada jak trumna.

#11 02-02-2009 15:13:15

iwmagda
dopiero zaczyna

Witam,

Mam pytanie do użytkowników wózków Bugaboo. Bardzo nam sie ten wózek w sklepie spodobał natomiast jedyne co mnie martwi to gondola. Mam wrażenie, że jest trochę mniejsza, a właściwie węższa niż w innych wózkach. Biorąc pod uwagę, że dziecko (zwłaszcza zimą) będzie grubiej ubrane, do tego trzeba wsadzić jakiś kocyk czy śpiworek boję się czy dziecku nie będzie ciasno. Proszę o Wasze doświadczenia w tej kwestii, czy nie mieliście kłopotów z rozmiarem gondoli.
Będę wdzięczna za wszelkie opinie!!!

#12 19-02-2009 11:35:05

szydlosia
dopiero zaczyna

Gondola ma wystarczajaca wielkosc, biorac pod uwage fakt, ze uzywa sie jej przez jakieś pół roku. Ja uzywałam przez jakies 4,5 do 5 miesiaca poniewaz potem przeszłam na spacerowrke . Polecam gorąco. Wozek jest wart swojej ceny. A jeśli chodzi o Bugaboo Bee to polecam angielski e-bay.big_smile

#13 13-05-2009 19:26:10

gata24
dopiero zaczyna

Potwierdzam wszystkie opinie na temat funkcjonalności wózka ...mam i jestem zachwycona !!!.Początkowo rozwazałam kupno Quinny Buzz ale cieszę się ,że w koncu zdecydowałam się na bugaboo.Co do gondolki to wcale nie jest mała tak sie tylko wydaje bo jest nisko...Co do utrzymywania ciepła to tez nie mam zastrzeżen ,warstwa polarku świetnie izoluje ponadto jest śpiworek ,który ma dodatkowo warstwe polarku od środka co stwarza idealna bariere dla zimna.
Wózek świetnie wygląda i rewelacyjnie się prowadzi a co najwazniejsze moj synek go uwielbia ...w ciagu dnia zasypia tylko w nim.Co do ceny ...cóż to rzeczywiście górna półka + gadzety no to robi sie kwota .... ale  mercedes S-klasse tez nie jest tani.Ja gorąco polecam!!!

#14 19-07-2011 02:42:31

MALGOSIA69
dopiero zaczyna

Witam,
Mieszkam w Stanach Zjednoczonych, nie naleze do elity Hollywood ani do klasy najzamozniejszych, zdecydowalam sie jednak na kupno Bugaboo. Wygodny, lekki, sterowny, niezawodny, gondola jak najbardziej OK.Wart swojej ceny,polecam!!!

#15 05-10-2011 12:06:23

laurine
dopiero zaczyna

Witam,
Kilka miesiecy temu szukajac wozka goraczkowo sprawdzalam opinie na temat Bugaboo Cameleon. Dzis majac go juz, dodam pare slow ode mnie:
To byl najlepszy wybor jakiego moglam dokonac, wozek (tak jak wspomnialy poprzedniczki) jest
-lekki,
-baaardzo latwo sie prowadzi,
-funkcjonalny 3 w jednym, my dokupilismy Maxi Cosi z adapterami (cos fantastycznego),
-duzy wybor kolorow, teraz mamy rozowy, ale jak nastepny bedzie chlopczyk to zmienimy na .... niebieski wink
-dosyc latwo sie sklada,
-mozna dokupic rozne gadgety, my mamy torbe podrozna, w ktora pakujemy caly wozek i mamy go z glowy, ale jesli ktos malo podrozuje, to nie oplaca sie kupowac,
-mozna doczepic Wheeled Board dla starszego dziecka, do stania lub siedzenia,
-nie jest duzy, co jest plusem kozystajac z transportu publicznego, lub manewrujac miedzy waskimi przejsciami w sklepach,
-mozna raczke przekladac tak, ze dziecko zwrocone jest w nasza strone, lub patrzy w kierunku jazdy,
-uzywane wozki sa przewaznie w bardzo dobrym stanie, mozna latwo wymenic np. kolo, lub pokrowiec,
-od znajomych wiem, ze nigdy nie musieli pompowac kol (w starszych modelach), nigdy tez sie nie przebijaly,
moglabym sie jeszcze dlugo tak zachwycac
Wady (dla mnie):
-cena, nie na kazda kieszen (ale wspomne tylko, ze juz dwie znajome chca zamienic swoje stare wozki na Cameleon, wiec lepiej kupic raz a drogo niz potem zalowac lub zamieniac), dlugo musialam meza przekonywac, ale teraz jest bardziej zadowolony ode mnie big_smile
-maly kosz pod wozkiem, do ktorego ciezko cos schowac,
-malo praktyczny na terenie bez chodnikow lub w czasie zimy, takim wozkiem ciezko by bylo wyjechac z zaspy (osobiscie mieszkam w miescie, w kraju, w ktorym snieg jest zadkoscia),
-poniewaz wozek jest lekki przy silniejszym wietrze mam wrazenie, ze zaraz mi odleci yikes
-osobiscie nie lubie toreb na pieluchy Bugaboo, malo praktycznie i ciezkie,
Ogolnie goraco polecam!!

Ostatnio edytowany przez laurine (05-10-2011 12:08:43)

#16 26-11-2011 23:32:16

latino
dopiero zaczyna

Dobrze któraś z Was drogie forumowiczki podsumowała temat- są i w świecie wózków "mercedesy". Jak i na ulicy...jeden jeździ starym polonezem inny Najnowszym modelem Merca...i to niezawsze chodzi o marke

#17 15-02-2012 21:16:53

mysz2
dopiero zaczyna

zobaczcie na marktplaats.nl .Bugaboo nie sa drogie nas po prostu na nie niestać.W holandzie jest ich full.

#18 28-03-2012 18:01:10

mysz2
dopiero zaczyna

Stopka forum